E-mailová adresa


HesloZapomenuté heslo


E-mailová adresa


E-mailová adresa


Heslo


Zopakujte heslo


Cookies

Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „OK“.

Souhlas můžete odmítnout zde.

Nastavení cookies+

Zde máte možnost přizpůsobit soubory cookie podle kategorií, v souladu s vlastními preferencemi.

Technické cookies

Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Jsou odpovědné mj. za uchovávání produktů v košíku, působení filtrů, nákupní proces a ukládání nastavení soukromí. Nepožadujeme Váš souhlas s využitím technických cookies na našem webu. Z tohoto důvodu technické cookies nemohou být individuálně deaktivovány nebo aktivovány.

Analytické cookies

Analytické cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a našich reklamních kampaní. Jejich pomocí určujeme počet návštěv a zdroje návštěv našich internetových stránek. Data získaná pomocí těchto cookies zpracováváme souhrnně, bez použití identifikátorů, které ukazují na konkrétní uživatelé našeho webu. Pokud vypnete používání analytických cookies ve vztahu k Vaší návštěvě, ztrácíme možnost analýzy výkonu a optimalizace našich opatření.

Personalizované soubory cookie

Používáme rovněž soubory cookie a další technologie, abychom přizpůsobili náš obchod potřebám a zájmům našich zákazníků a připravili tak pro Vás výjimečné nákupní zkušenosti. Díky použití personalizovaných souborů cookie se můžeme vyvarovat vysvětlování nežádoucích informací, jako jsou neodpovídající doporučení výrobků nebo neužitečné mimořádné nabídky. Navíc nám používání personalizovaných souborů cookie umožňuje nabízet Vám dodatečné funkce, jako například doporučení výrobků přizpůsobených Vašim potřebám.

Reklamní cookies

Reklamní cookies používáme my nebo naši partneři, abychom Vám mohli zobrazit vhodné obsahy nebo reklamy jak na našich stránkách, tak na stránkách třetích subjektů. Díky tomu můžeme vytvářet profily založené na Vašich zájmech, tak zvané pseudonymizované profily. Na základě těchto informací není zpravidla možná bezprostřední identifikace Vaší osoby, protože jsou používány pouze pseudonymizované údaje. Pokud nevyjádříte souhlas, nebudete příjemcem obsahů a reklam přizpůsobených Vašim zájmům.

Dýňová roláda s kořeněným karamelem a kyselými jablíčky

  • Přihlášení
  • 6x STUDIO v ČR
    Praha
    Žitenická 871/7, Praha 9 - Prosek
    telefon: +420 607 094 289
    email: info@lightstyle.cz
    po - pá: 10:00 - 19:00, so: 11:00 - 16:00
    mimo otevírací dobu po domluvě
    23.12. 10-16h, 27. - 28.12. ZAVŘENO
    Praha
    Žitenická 871/1, Praha 9 - Prosek
    telefon: +420 607 094 289
    email: info@lightstyle.cz
    po - pá: 10:00 - 19:00, so: 11:00 - 16:00
    mimo otevírací dobu po domluvě
    23.12. 10-16h, 27. - 28.12. ZAVŘENO
    České Budějovice
    Rudolfovská 1817/2, České Budějovice
    telefon: +420 722 944 913
    email: info@mielecentercb.cz
    po - pá: 8:30 - 19:00, so: 10:00 - 14:00
    mimo otevírací dobu po domluvě
    23.12. a 27.12. 10-17h, 28.12. 10-14h
    České Budějovice
    Přemysla Otakara II. 87/25, České Budějovice
    telefon: +420 603 330 448
    email: info@lightstyle.cz
    po - pá: 13:00 - 16:00, so: zavřeno
    mimo otevírací dobu po domluvě
    20.12.- 1.1. ZAVŘENO
    České Budějovice
    telefon: +420 603 330 448
    email: info@lightstyle.cz
    Kuchyňské studio - PŘIPRAVUJEME
    Bratislava
    Hrachová 14/C, Bratislava
    telefon: +421 949 337 854
    email: info@lightstyle.sk
    po - pá: 9:00 - 18:00
    mimo otevírací dobu po domluvě
    ZAVŘENO : 23.12.2024 - 6.1.2025
  • PRO FIRMY
  • KUCHYNĚ
  • O nás
  • O nákupu
  • Doprava
  • Kontakt
hledání

Recepty Dýňová roláda s kořeněným karamelem a kyselými jablíčky

Dýňová roláda s kořeněným karamelem a kyselými jablíčky

Dýňová roláda s kořeněným karamelem a kyselými jablíčky
Obtížnost: náročné
Počet porcí: neuvedeno
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 12 minut
Ingredience

Roláda:

- Všechny ingredience na roládu si vyndejte alespoň 2 hodiny před pečením, ať mají stejnou, pokojovou teplotu
150 g dýňového pyré (vychází na 1 malou dýni)
- dýňové pyré si uvaříme předem, pokud používáme dýni Hokaido, nemusíme ji loupat, máslovou dýni oloupeme.
4 bílky
1 žloutek
90 g cukru krupice
2-3 ČL perníkového koření nebo skořice
40 g jemně mletých oříšků
50 g polohrubé mouky ½ ČL jedlé sody
Špetka soli

Kořeněný karamel:

250 g cukru krupice
60 g másla
130 g 33% smetany ke šlehání
4 ČL perníkového koření

Náplň:

250 g mascarpone
80 g kořeněného karamelu
180 ml 33% smetany ke šlehání
1 středně velké kyselé jablko
Šťáva z 1 citrónu

Zdobení:

Kořeněný karamel
Skořice
Postup přípravy

Nejprve si připravíme kořeněný karamel.

V hrnci se silnějším dnem zahříváme za stálého míchání na střední stupeň cukr, dokud se nerozpustí a nezkaramelizuje.
Jakmile je všechen cukr rozpuštěný a zkaramelizovaný, přidáme máslo a rychle mícháme, můžeme stáhnout z ohně, aby se nesrazil, za stálého míchání opět prohříváme, dokud se nám karamel s máslem nespojí.
Přilijeme smetanu a stále rychle mícháme, necháme probublat a stáhneme, smetanu důkladně zapracujeme, pokud by se tekutina oddělovala nebo se nám karamel srazil, opět prohřejeme, aby se karamel znovu rozpustil a spojil se smetanou.
Hotový karamel stáhneme z plotny, přidáme perníkové koření, promícháme a přelijeme do čisté nádoby, necháme zcela vychladnout a zatuhnout.

Nyní si upečeme roládu.

Troubu si předehřejeme na 180°C.
Středně velký plech vyložíme pečícím papírem, který důkladně vymažeme máslem.
Prosátou mouku, oříšky, jedlou sodu, koření a špetku soli promícháme v menší míse.
Bílky šleháme na menší rychlost, jakmile jsou zpěněné, bílé, přidáváme po lžících cukr a šleháme dotuha, dokud nemáme krásně bílý, lesklý sníh, který nám tvoří pevné špičky.
Do bílkové směsi opatrně vmícháme žloutek, dýňové pyré a sypkou směs, mícháme opravdu zlehka, aby nám bílky nespadly.
Připravenou směs nalijeme na vymazaný pečící papír a pomocí stěrky rovnoměrně rozetřeme
Pečeme 10-12 minut.
Jakmile plech vytáhneme, opatrně sesuneme pečící papír s roládou a necháme chvilku vychladnout a z druhé strany na něj položíme pečící papír vymazaný máslem, těsto i s oběma papíry srolujeme a necháme takto vychladnout, díky máslu se těsto nepřilepí a neroztrhne.
Zatímco roláda chladne, pustíme se do náplně.
Smetanu vyšleháme v tuhou šlehačku.
Mascarpone prošleháme se zcela vychladlým kořeněným karamelem a poté zlehka vmícháme šlehačku.
Jablko si oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, pokapeme citrónovou šťávou.
Vychladlou roládu rozmotáme, opatrně odstraníme pečící papír a rovnoměrně potřeme vrstvou karamelového krému, navrch rozprostřeme jablko a pokapeme kořeněným karamelem.
Roládu zarolujeme, tentokrát už bez pečícího papíru, příliš při motání netlačíme, aby nám krém nevytékal.
Zamotanou roládu dáme alespoň na hodinu vychladit, doporučujeme zabalit do pečícího papíru, aby nám neoschla.
Vychlazenou roládu můžeme posypat mletou skořicí nebo polít kořeněným karamelem, zdobíme dle chuti a fantazie – cukrovými pusinkami, čerstvým či sušeným jablkem, rakytníkem nebo praženými dýňovými semínky.
O společnosti
Pro zákazníky
Bonus pro naše zákazníky

KITCHEN point - Jsme největší specializovaný prodejce kuchyňských vestavných spotřebičů a výrobce kuchyňské manufaktury v České republice! Jsme Vaši specialisté ve světě spotřebičů. Mluvíme s Vámi 7 dní v týdnu, třeba i v nočních hodinách.

Rozumíme nejen spotřebičům, ale výrobě celé kuchyně.

Poskytneme Vám to nejlepší poradenství při výběru spotřebičů Miele, Siemens, AEG, Bosch, Electrolux a dalších značek.

PrahaŽitenická 871/7, Praha 9 - Prosek
PrahaŽitenická 871/1, Praha 9 - Prosek
České BudějoviceRudolfovská 1817/2, České Budějovice
České BudějovicePřemysla Otakara II. 87/25, České Budějovice
České BudějoviceKuchyňské studio - PŘIPRAVUJEME
BratislavaHrachová 14/C, Bratislava


© 2007-2024 2Traders CZ s.r.o.

Dobrý den, i dnes jsme tu pro Vás až do 23 hod !!! Poraďte se s námi, prozvoňte nebo napište sms: 603 330 448